Remedial teaching rekenen aanbod

Gaat jullie kind gebukt onder rekenproblemen op school? De SEN specialist ontdekt aan de hand van de afname van didactisch onderzoek de oorzaak van de rekenproblemen. Hierna wordt het plan van aanpak opgesteld voor de remedial teaching rekenen. Remedial teaching is mogelijk bij SEN Support op een van de locaties in Voorburg, Breda en Barendrecht.

Voordelen remedial teaching rekenen

  • Inzicht in de oorzaak van de rekenproblemen
  • De automatisering van de basisbewerkingen wordt getraind
  • Getalbegrip wordt ontwikkeld
  • De leerling leert rekenstrategieën flexibel toepassen
  • Voorbereiding op de Cito Rekenen

Plan een adviesgesprek

Remedial teaching rekenen aanpak

De eerste sessie met de SEN Specialist bestaat uit de afname van didactisch rekenonderzoek. Op basis van deze bevindingen stelt de SEN Specialist een plan van aanpak op. Dit plan is de basis voor de remedial teaching. Ook thuis oefent de leerling door het maken van huiswerkopdrachten. De leerling ontvangt oefenmateriaal en een werkboek.
Workshop oefenen met breuken SEN Support.
De duo begeleiding en individuele begeleiding lopen gedurende een periode van 8 sessies/weken. Tijdens de remedial teaching rekenen worden lesprogramma’s ingezet conform het protocol ernstige rekenwiskunde problemen en dyscalculie. De interventies op basis van het plan van aanpak zijn evidence based.

Remedial teaching rekenen individueel of samen met een andere leerling?

Wanneer er sprake is van ernstige rekenproblemen dat wil zeggen bij een achterstand van meer dan 9 maanden is individuele begeleiding aan te raden. Ook is het mogelijk om samen met een andere leerling op het zelfde moment van de SEN Specialist remedial teaching te krijgen. De leerlingen hebben hun eigen plan van aanpak met ontwikkelingsdoelen maar krijgen op het zelfde moment remedial teaching rekenen.

Ons team SEN Specialisten staat voor jullie klaar

De SEN Specialist is de expert op het gebied van rekenproblemen. Deskundige orthopedagogen en leerkrachten met een Master SEN degree helpen de leerlingen vooruit.

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Wil je meer weten over remedial teaching rekenen?

Vul dan het onderstaande contact formulier in of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op met uitzondering van de schoolvakanties. Onder schooltijd is remedial teaching rekenen mogelijk op school. Deze begeleiding is mogelijk individueel of in duo vorm.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.