De oprichting van bijlesbureau SEN Support

Directeur SEN Support B.V.

Marjolijn Wijnants-MSEN / Oprichtster en directeur SEN Support B.V.

Voordat ik mijn bijles bureau opstartte had ik een droom: “Ik wilde kinderen met wie het even om wat reden dan ook niet zo goed ging helpen”. Het werken met kinderen heeft mij altijd heel erg gelukkig gemaakt. Daarom was het een logische stap dat ik graag juf wilde worden.

Na het afronden van de pabo heb ik een aantal jaren als leerkracht voor de klas gestaan. Al snel merkte ik voor welke grote uitdaging een leerkracht staat. Zo ontdekte ik dat het aansluiten op de onderwijsbehoeften van dertig verschillende kinderen een hele opgave is. Nadat ik een aantal jaren voor de klas had gestaan werden mijn twee lieve dochters geboren. Daarom nam ik ouderschapsverlof op en hiermee kreeg ik ruimte om mijzelf te specialiseren in de onderwijsbehoeften van kinderen. Zo specialiseerde ik mijzelf op het gebied van  dyslexie en dyscalculie.

Remedial teacher Marjolijn WijnantsTijdens mijn ouderschapsverlof kreeg ik in mijn agenda en planning ruimte om mijzelf te verdiepen in veel voorkomende leerstoornissen. Zo volgde ik een master SEN studie aan het seminarium voor orthopedagogiek. Ik specialiseerde mijzelf in het begeleiden van kinderen met dyslexie en dyscalculie. Ook volgde ik een Master SEN Leidinggeven waarin ik mijzelf ontwikkelde als coach en als schooldirecteur. Hierna ging ik aan de slag als intern begeleider. In deze functie kon ik mijn draai niet vinden. Ik worstelde met het gegeven dat ik vooral administratief bezig was en niet met de kinderen zelf.

Ieder kind verdient passend onderwijs

Tijdens mijn werkzaamheden als inter begeleider nam mijn leven plotseling een andere wending. Bij man werd namelijk in deze tijd een tumor in zijn nier ontdekt. Met het gevolg dat hij een zware operatie moest ondergaan. Het herstel verliep gelukkig vlot en goed. Maar mijn leven en nog jonge gezin stonden hierdoor op zijn kop. Achteraf bleek deze tumor goedaardig te zijn maar de shock was groot. Ik realiseerde mijzelf dat het leven inderdaad heel kort is en dat ik in mijn leven mijn doelen wilde waarmaken en mijzelf wil blijven ontwikkelen.
SEN Support een kijkje in de praktijk

Tijdens deze emotionele onzekere “achtbaan” ervaarde ik dat ik mijn passie voor kinderen met leerproblemen en gedragsproblemen niet helemaal kwijt kon in mijn functie als intern begeleider op een basisschool. Ik zag veel kinderen tussen “wal en schip” vallen. Dit knaagde aan mij. Ik vin namelijk dat ieder kind passend onderwijs verdient. Zo ging ik op zoek naar een manier waarmee ik zoveel mogelijk kinderen zou kunnen helpen. En startte ik mijn eigen bijles bureau op voor remedial teaching en bijles in Voorburg.

Ik wilde niet lukraak bijlessen aanbieden maar volgens de kwaliteitsrichtlijnen en competenties van de Master SEN opleiding. Zo werk ik handelingsgericht en staan de onderwijsbehoeften van de leerling centraal. Om de overeengekomen ontwikkelingsdoelen te behalen is een nauwe samenwerking met alle betrokkenen rondom de leerling van belang.

Praten met oudersAl snel kreeg ik meer aanvragen dan ik kon invullen en zo ging ik op zoek naar collega’s met een Master SEN degree. De meeste SEN Specialisten combineren hun werkzaamheden voor bijles bureau SEN Support met een baan in het onderwijs.

Niet alleen onderneemster maar ook moeder

Tijdens de begin jaren van SEN Support B.V. werd bij een van mijn dochters de diagnose autisme gesteld. Ik was vooral gespecialiseerd in cognitieve problemen en leerstoornissen bij kinderen. Over autisme wist ik toen nog niks. Het opvoeden van een kind met autisme is heel bijzonder maar ook ontzettend zwaar.

Ouders willen het beste voor hun kind

Terwijl ik veel kinderen met leerproblemen hielp in mijn praktijk liep mijn eigen dochter vast op school. Ze werd depressief en na een aantal jaren was een klinische opname onvermijdelijk. Voor mij als moeder was deze periode bijna ondraaglijk zwaar. Na een klinische opname van een half jaar kon mijn lieve dochter instromen op het speciaal onderwijs. Ook voor mij was dit een heel proces. Want ik neem bijna wekelijks deel aan verschillende groot zorgoverleggen op basisscholen. Dat ik tijdens deze periode nu zelf als ouder dit proces doorliep liet mij beseffen hoe zwaar het is voor ouders wanneer hun kind op school vastloopt. Wanneer er iets is met je kind dan wil je dit eigenlijk liever niet zien.

Hoe werkt het brein?

Mijn dochter stroomde na een lange zoektocht in op een school voor speciaal onderwijs gericht op kinderen met een intrinsieke gedragsproblemen. Hier bloeide ze helemaal op. Na deze heftige jaren was mijn belangstelling voor autisme en de neuropsychologie gewekt. Zo wilde ik mijzelf verdiepen in de hersenwerking en veel voorkomende gedragsproblemen en leerproblemen. Op dit moment ben ik dan ook psychologe in opleiding. Ik volg de studie Psychologie aan de open universiteit.

SEN Support Beter bij de Les

Ik volgde de post- hbo- opleiding Geef me de vijf. Ook deed ik veel literatuurstudies over de neuropsychologie en hersenwerking. Deze kennis pas ik toe op onze begeleidingstrajecten van kinderen. Vanuit de neuropsychologie kunnen we namelijk veronderstellen dat het gedrag van een kind laat zien mogelijk gemaakt wordt door het functioneren van de hersenen. Onze aanpak van gedragsproblemen en leerproblemen wordt dus ook afgestemd op de hersenwerking van het kind.

Holistische benadering en aanpak van ontwikkelingsproblemen

SEN Support bijlessen

Wij kijken naar het hele kind. Ook wel een holistische benadering genoemd.
Want, volgens de holistische visie ben je als mens een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. SEN Support B.V. biedt daarom verschillende diensten aan vanuit deze holistische visie. De begeleiding bestaat uit kindercoaching in combinatie met bijles en of remedial teaching.


Heeft jullie kind een steuntje in zijn rug nodig?

Wil jij meer weten over bijles bureau SEN Support? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder. Omdat ieder kind uniek is!

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.