IQ-test aanbod overzicht

Een IQ-test afname voor kinderen en volwassenen biedt inzicht in de oorzaak van hardnekkige leerproblemen. Voor meer inzicht in de capaciteiten en informatie verwerking van jullie kind is de afname van een IQ-test waardevol. Deskundigen orthopedagogen nemen de IQ-test af bij kinderen en volwassenen. De SEN Support IQ-testen worden volgens de NVO richtlijnen afgenomen op onze centraal gelegen praktijk locatie in Voorburg.

Na de afname van de IQ-test stelt de orthopedagoog een verslag op. Het verslag van de test afname bevat o.a. aanbevelingen voor de onderwijsomgeving van de leerling. Tijdens het adviesgesprek worden de aanbevelingen en de scores besproken met de ouders.

Officiële IQ-testen voordelen

De SEN Specialist maakt gebruik van officiële IQ-testen. Dit zijn IQ-testen die Cotan gecertificeerd zijn. Zoals o.a. de volgende testen de WISC en de WAIS

  • Inzicht in de oorzaak van leerachterstanden.
  • Inzicht in de capaciteiten van hoogbegaafde kinderen.
  • Inzicht in gedragsproblemen bij kinderen.
  • Second opinion schooladvies groep 8
  • Belangrijk voor het vaststellen van dyslexie, dyscalculie en hoogbegaafdheid.

Plan een adviesgesprek

Iq test afname bij kinderen

Soms vallen kinderen langdurig op school uit zonder duidelijke oorzaak. Kinderen worden hierdoor vaak onzeker en faalangstig. De leerontwikkeling kan hierdoor stagneren ook bij hoogbegaafde kinderen.
IQ-test afname bij kinderen.

Wil je meer weten over de afname van een IQ-test?

Vul dan het onderstaande contactformulier in. Of bel 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties. De afname van een IQ-test wordt gepland op onze locaties in: Voorburg, Gouda, Barendrecht of Breda.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.