Intelligentie test informatie

Een intelligentie test afname geeft inzicht in de manier waarop de leerling leert en informatie verwerkt. Scoort jullie kind al langere tijd op de Cito-toetsen lager dan op de methode gebonden toetsen? Dan is de afname van een test aan te raden. Vragen over de leerontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling worden door de afname van een intelligentietest beantwoord.

Intelligentietest kind video

Bekijk de video over de afname van een intelligentietest kind. SEN Specialist Marjolijn Wijnants legt uit wat de WISC is en hoe een test afname verloopt. De meest gebruikte intelligentietest voor kinderen is de WISC. Een IQ-test is een belangrijk onderdeel van dyslexie onderzoek of dyscalculie onderzoek. Het bekijken van de video duurt 60 seconden.

Intelligentietest afname voordelen

De afname van een intelligentietest heeft veel voordelen. De orthopedagogen bij SEN Support zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van test afname bij kinderen en volwassen. De leerling ervaart de test als leuk en ontspannen. Ouders ervaren de test resultaten als verhelderend. Oorzaken van eventueel onderpresteren worden duidelijk in kaart gebracht.

  • Inzicht in de capaciteiten van de leerontwikkeling.
  • Inzicht in de oorzaak van eventuele leerproblemen.
  • Inzicht in de oorzaak van mogelijke gedragsproblemen.
  • Second opinion schooladvies.
  • Signalering dyslexie, hoogbegaafdheid, dyscalculie of ADHD/ADD.

Plan een telefonisch advies gesprek

Werkwijze intelligentietest afname

De test afname wordt door de SEN Specialist zoveel mogelijk in de ochtend ingepland. De afname is mogelijk op een van de SEN Support locaties in: Voorburg, Breda en Barendrecht. De afname duurt ongeveer drie uur en start met een kort intake gesprek met de orthopedagoog. Binnen drie werkweken volgt het verslag en het adviesgesprek.

Ons team van specialisten staat klaar voor jou

Al meer dan 1000 intelligentie testen hebben wij afgenomen bij kinderen en volwassenen. Het ontwikkelen van talenten is onze missie. De leerontwikkeling van jouw kind is onze passie!

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Wil je meer weten over een intelligentie test afname?

Vul voor meer informatie het onderstaande contactformulier in of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur via de mail contact op. Met uitzonderding van de schoolvakanties. De kosten van een IQ-test afname bedragen 499,- euro. De afname van een sociaal-emotioneel onderzoek bedraagt 149,95 euro.


Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.