De WISC- V intelligentie test

De WISC-V intelligentie test is een IQ-test voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 Jaar. Met deze IQ-test afname wordt o.a. inzicht verkregen in de oorzaak van eventuele hardnekkige leerproblemen of concentratieproblemen van kinderen. De afname van deze IQ- test wordt gepland op onze centraal gelegen praktijk locatie in Voorburg.

Wanneer neem je een IQ-test bij een kind af?

  • Je twijfelt over de schoolprestaties van jouw kind en je wilt weten of de Cito-scores
  • overeenkomen met het intelligentieprofiel;
  • Je bent benieuwd of jouw kind onder presteert op school;
  • Je wilt weten of het schooladvies in groep 8 past bij de capaciteiten van jouw zoon of dochter;
  • De scores van de Cito-toetsen zijn sinds langere tijd laag en de leerontwikkeling lijkt gestagneerd;
  • Je hebt behoefte aan tips om de leerontwikkeling van jouw zoon/dochter weer in gang te brengen;
  • Hoogbegaafdheid vaststellen.

Plan een gratis adviesgesprek

De WISC-V informatie

De WISC-V wordt afgenomen bij kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar. De test afname start met een intake gesprek met de SEN Specialist. De SEN Specialist is een deskundige orthopedagoge. De SEN Specialist werkt volgens de NVO richtlijnen. Met de WISC-V wordt de intelligentie van een kind gemeten. Dit is altijd een schatting. De cognitieve vaardigheden van jullie kind worden in kaart gebracht. De oorzaak van onderpresteren of leerproblemen wordt door de afname duidelijk.

De afname van de WISC-V bij kinderen

De afname van de WISC-V duurt ongeveer 1 à 2 uur, afhankelijk van de leeftijd en capaciteiten van het kind. De test wordt op papier afgenomen. De test geeft een duidelijk beeld van het IQ van een kind. Het IQ is een maat voor de cognitieve capaciteiten. Het TIQ, of Totaal IQ omvat de algemene, globale intelligentie. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke categorieën, zoals de verbale of performale intelligentie.

Wil je meer weten over de afname van de WISC-V?

Vul meer informatie over deze test het onderstaande contactformulier in. Praktische informatie over de afname van een IQ-test ontvangen ouders via de mail. Het plannen van een adviesgesprek is mogelijk na ontvangst van het intake formulier en de Cito-scores.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.