Succesvol leren leren bij SEN Support

Succesvol leren leren is de basis van onze huiswerkbegeleiding. Besteed je uren aan jouw huiswerk maar haal je toch lage cijfers? Dan gaat er iets mis in jouw aanpak. Daarom is het goed dat je onze hulp inschakelt. Want met onze hulp word je succesvol in het leren en in het maken van jouw huiswerk. Zo gaan jouw cijfers omhoog en blijft er tijd over voor dingen je die leuk vindt. Onze leerhulp is gericht op drie belangrijk voorwaarden om succesvol te leren leren.

Tijdens de huiswerkbegeleiding ontwikkel je effectieve leerstrategieën

Ten eerste heb je effectieve Leerstrategieën nodig voor het maken van jouw huiswerk. Een goede aanpak is het halve werk. Samen met de SEN Specialist leer je hoe je jouw schoolopdrachten handig leert en maakt. Met duidelijke stappenplannen train je jezelf om schoolopdrachten handig te maken en te leren.

Motivatie is de motor achter jouw schoolsucces

Ten tweede heb je motivatie nodig om jouw schoolwerk op een effectieve manier te maken en te leren.  De SEN Specialist daagt jou uit om je passie, missie en talenten te onderzoeken. Zo krijg je grip op wat jouw leven waardevol maakt, welke doelen je nastreeft en welke acties je kunt ondernemen om jouw dromen waar te maken.

Inzicht in de regelfuncties van jouw brein is ook een belangrijke voorwaarde

Tenslotte is het helpend om inzicht te hebben in de manier waarop jouw brein werkt tijdens het leren en maken van het huiswerk. Dit noem je ook wel de executieve functies. Zo leer je welke denkprocessen nodig zijn om jouw huiswerk te maken, te starten, te plannen, te organiseren en goed uit te voeren.

Praktische informatie over onze hulp bij het leren

Onze samenwerking start met een kennismaking in de praktijk. We bespreken jouw intake vragenlijst en stemmen jouw hulpvragen met elkaar af. Vaak kunnen we direct starten met de training en coaching. Soms is er eerst nog meer informatie over jou nodig. Dit doen we bijvoorbeeld door de afname van een leermotivatietest. Hierna plannen we tien individuele afspraken in en tien groepsbijeenkomsten.

Contact met SEN Support?

Voor meer informatie over succesvol leren leren bij SEN Support vul je het onderstaande contactformulier in. Binnen vijf werkdagen neemt de SEN Specialist contact met jou op. Je ontvangt een informatiepakket over onze hulp bij het leren.

  • ADHD en huiswerkbegeleiding

    Zonder hulp bij het leren plannen en organiseren van het huiswerk is het maken van het huiswerk voor een tiener met ADHD vaak moeilijk.

    Op het voortgezet onderwijs krijgen jongeren te maken met veel veranderingen. Voor hen is de structuur en de voorspelbaarheid weg. Op school wordt er een beroep gedaan op planning-en organisatiecapaciteiten van het kind. En dat is precies wat kinderen met ADHD niet zelf overzien.

    Meer informatie