Huiswerkbegeleiding door experts

Huiswerkbegeleiding en studiebegeleiding betekenen bij SEN Support kwaliteit en deskundigheid. Voor kinderen en jongeren met concentratieproblemen, dyslexie of een autisme spectrum stoornis is het zelfstandig plannen en overzien van het huiswerk vaak lastig. De SEN Specialist is de expert op het gebied van deskundige studiebegeleiding en studie coaching.

Voordelen SEN Support

 • Huiswerkbegeleiding door experts op het gebied van leren leren.
 • Nauwe samenwerking met ouders en eventueel de school.
 • Veel aandacht voor het verstevigen van de studievaardigheden.
 • Leren plannen en organiseren van het huiswerk.
 • De SEN Specialist is expert op het gebied van ADHD, dyslexie, dyscalculie en autisme.

Gestructureerde aanpak en een prikkelarme omgeving

Voor een jongeren met autisme, ADHD/ADD of dyslexie is de concentratie een belangrijk aandachtspunt. In een professionele en prikkelarme omgeving wordt jullie kind na schooltijd ondersteunt bij het plannen en maken van het huiswerk. In kleine groepjes van maximaal zes leerlingen gaat de leerling aan de slag met de orthopedagoog of leerkracht Master SEN. Zelfstandige verwerkingsmomenten worden afgewisseld met overhoor momenten. De leerling werkt gestructureerd volgens een planning aan het huiswerk.

Tarieven en planning

Kinderen op de basisschool en jongeren op de basisschool zijn van maandag tot en met zaterdag welkom voor studiecoaching tijdens deskundige huiswerkbegeleiding. De meeste leerlingen komen 2 keer per week. De sessies worden in blokuren van twee uur ingepland. Een uur huiswerk begeleiding bedraagt 14,95 euro per sessie. Voor de deelname is een strippenkaart nodig van 24 sessies. Eenmalig betalen ouders 149,95 euro voor de afname van de leerstijl test en het didactisch onderzoek. Voor kinderen en jongeren met ADHD/ADD, Asperger of PDD-NOS is het ook mogelijk om gebruik te maken van de individuele studiecoaching.

Expertise SEN Support

Dyslexie
Dyscalculie
Autisme
Concentratieproblemen
Team SEN Support
Examentrainingen
Bijles

 • ADHD en huiswerkbegeleiding

  Zonder hulp bij het leren plannen en organiseren van het huiswerk is het maken van het huiswerk voor een tiener met ADHD vaak moeilijk.

  Op het voortgezet onderwijs krijgen jongeren te maken met veel veranderingen. Voor hen is de structuur en de voorspelbaarheid weg. Op school wordt er een beroep gedaan op planning-en organisatiecapaciteiten van het kind. En dat is precies wat kinderen met ADHD niet zelf overzien.

  Meer informatie