Prematuur gedragsproblemen

Is jullie zoon of dochter als prematuur geboren? De ontwikkeling van prematuur geboren kinderen verloopt vaak grillig. Dit heeft te maken met de hersenwerking van jullie kind. De chaotische aanleg van de neuronen paden in de hersenen in combinatie met stress tijdens de couveuse periode veroorzaken vaak gedragsproblemen.
Prematuur gedragsproblemen

De SEN Support kindercoach staat klaar voor ouders en kind. Deze coaching is gericht op het trainen van de basiscommunicatie tussen ouders en kind. Daarnaast ondersteunt de kindercoach ouders bij het structuren van de omgeving thuis en op school. De kindercoach maakt gebruik van de methode: “Geef me de 5” van Colette de Bruin.

Achtergrond informatie prematuren

Ongeveer de helft van de te vroeg geboren kinderen kampt met leer- en gedragsproblemen. Dit hoge percentage maakt volgens prof.dr. Manon Benders, hoogleraar neonatologie bij het UMC Utrecht, direct duidelijk dat deze kinderen intensieve zorg nodig hebben om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Prematuur met Leerproblemen op school?

Prematuur geboren kinderen ervaren vaak problemen met het werkgeheugen en de executieve functies. Hierdoor ervaren deze kinderen op de basisschool vaak problemen met de werkhouding, taakaanpak. De SEN Support kindercoach coach stelt na het analyseren van de gedragsproblemen in de klas een plan van aanpak op.

Onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling

Een observatie in de klas is een belangrijk onderdeel van het onderzoek. Daarnaast vullen ouders en de leerkracht van het kind een aantal vragenlijsten in. Deze vragen zijn gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en de executieve functies. De kindercoach stemt de nodig interventies af op de sociaal-emotionele leeftijd van het kind.

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Wil jij meer weten over onze begeleiding?

Vul voor meer informatie over de begeleiding van prematuur geboren kinderen met gedragsproblemen het onderstaande contactformulier. De SEN Specialist neemt binnen 72 uur contact voor het plannen van een vrijblijvende kennismaking.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.