Kindercoach met senpower

De kindercoach staat klaar voor (hoog sensitieve) kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De aanpak van de kindercoach is oplossingsgericht en resultaatgericht. De samenwerking start met een vrijblijvende kennismaking op onze praktijklocatie in Voorburg. Bij deze eerste kennismaking hoeft jullie zoon/dochter nog niet aanwezig te zijn. Want deze kennismaking is gericht op het bespreken van de hulpvragen en onze mogelijkheden. Wij hebben geen lange wachtlijsten.

De Kindercoach voor wie?

Kindercoach SEN Support

De SEN Support kindercoach is gespecialiseerd in het coachen van hoog sensitieve kinderen en jongeren met gedragsproblemen, leerproblemen en concentratieproblemen. Daarnaast coachen wij hoogbegaafde kinderen en kinderen met een verstandelijke beperking thuis, op onze praktijk en of op school. De coaching start met een observatie en waar nodig aanvullend onderzoek.

  • Kinderen die veel piekeren;
  • Jongeren en kind met concentratieproblemen;
  • Kinderen met faalangst;
  • Kinderen met sombere gevoelens;
  • Kinderen die problemen ervaren met hun emotie regulatie;
  • Kinderen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen;
  • Werkhoudingsproblemen op school;
  • Hoog sensitieve kinderen.

Plan een kennismaking

Op zoek naar de oorzaak van het gedragsprobleem

De kindercoach zoekt actief naar de oorzaak van het betreffende gedragsprobleem. Een observatie van een situatie thuis of op school waarin het probleemgedrag tot uiting komt is een belangrijk onderdeel van het coachingstraject. Tijdens de observatie maakt de kindercoach gebruik van video interactiebegeleiding en video home training.
Zo kan er bij de analyse van de video-opnames worden gekeken naar de ‘basiscommunicatie’ tussen ouders (of leerkracht) en het kind.

Kinder coach

Daarnaast is een “kindgesprek” met de betrokkenen rondom het kind belangrijk. Hiermee verkrijgt de kindercoach inzicht in welke fase van de sociaal-emotioneel ontwikkeling een kind zich bevindt. Waar nodig is aanvullend sociaal-emotioneel onderzoek mogelijk. Wanneer de oorzaken van de gedragsproblemen en of werkhoudingsproblemen op school duidelijk zijn geworden maakt de kindercoach een plan van aanpak voor het coachingstraject.

Kindercoaching werkwijze

De gevonden oorzaken van de gedragsproblemen worden door de kindercoach vertaald in vaardigheden. Samen met de coach oefent het kind deze vaardigheden. Alle betrokkenen rondom het kind worden zoveel mogelijk betrokken. De coaching sessies worden wekelijks aangeboden op onze praktijk in Voorburg of op school.

Wil je meer weten over ons aanbod kindercoaching?

Vul voor meer informatie over de mogelijkheden voor jouw kind het onderstaande contact formulier in. De kindercoach neemt binnen 72 uur contact op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.