Hulp bij het opvoeden nodig?

Hulp bij het opvoeden door een gedragsdeskundige van SEN Support is mogelijk tijdens een individueel coachingstraject of door het volgen van een workshop. De SEN Support coach is een orthopedagoog of gedragsdeskundige. Deze coach staat voor ouders klaar met hulp en ondersteuning bij het opvoeden.

Opvoedproblemen ontstaan vaak door communicatieproblemen tussen ouders en hun kind. Soms vertonen kinderen gedragsproblemen waarvan je de oorzaak niet begrijpt. Dit resulteert bij ouders vaak in onbegrip. Je voelt jezelf handelingsverlegen. Hierdoor mis je de aansluiting op de behoeften van jullie kind.

De SEN Support coach is gespecialiseerd in het coachen van ouders met kinderen met gedragsproblemen. De SEN Support coach ondersteunt ouders in het aanpassen van de communicatiestijl en omgeving op de behoeften van hun kind.

Voor wie is deze hulp bij het opvoeden geschikt?

Ambassadeursprogramma SEN Support B.V.
De SEN Support coaches zijn ervaren orthopedagogen en gedragsdeskundigen. Onze hulp bij het opvoeden is gebaseerd op de methode “Geef mij de vijf” van Colette de Bruin. Deze methode is geschikt voor ouders van kinderen met de onderstaande problemen.

  • Ouders van kinderen met autisme;
  • Ouders van hoog sensitieve kinderen;
  • Ouders van kinderen met emotie regulatie problemen;
  • Ouders kinderen met ADHD;
  • Ouders van kinderen met een verstandelijke beperking;
  • Ouders van hoogbegaafde kinderen.

Plan een kennismaking

Opvoedproblemen ervaart iedere ouder weleens

Iedere ouder ervaart weleens opvoedproblemen. Kinderen met gedragsproblemen vragen extra energie van ouders en hun omgeving. Natuurlijk zorg je met veel liefde voor jullie kind. Soms verliezen ouders het plezier in het opvoeden van hun kind. De SEN Support coach analyseert de situaties waarin er sprake is van het probleemgedrag van jullie kind. Ouders ontwikkelen nieuwe communicatievaardigheden die bijdragen aan een positieve opvoedstijl. De rust in het gezin komt terug en het contact met jouw kind wordt hersteld.

Video interactie begeleiding

Onze hulp bij het opvoeden bestaat o.a. uit video interactie begeleiding en video home training. Zo worden de situaties waarin de opvoedproblemen en gedragsproblemen van het kind zichtbaar zijn geanalyseerd. Nieuwe communicatievaardigheden worden aangeleerd. Wanneer de oorzaak van de problemen binnen het gezin te maken hebben met ontbreken van voldoende basis fundament op het gebied van structuur en duidelijkheid dan wordt dit eerst met ouders opgezet.

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Voor meer informatie over de mogelijkheden van onze hulp bij opvoeden vul je het onderstaande contactformulier in. Binnen 72 uur ontvang je een intake formulier en een uitnodiging voor een vrijblijvende kennismaking.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.