Concentratieproblemen

Concentratieproblemen zijn voor jouw kind heel vervelend. Daarom staat onze kindercoach klaar met ondersteuning voor kinderen met concentratieproblemen. Na een vrijblijvende kennismaking plant de SEN Specialist een observatie op school in. Afhankelijk van de hulpvragen van de ouders en de school is soms aanvullend onderzoek nodig. De kindercoach komt voor de begeleiding naar school of jullie kind komt naar de centrale gelegen praktijk in Voorburg.

Concentratieproblemen informatie

Executieve functies en concentratieproblemen.
Heeft jouw kind op school last van concentratieproblemen of lukt het zelf opstarten van het zelfstandig werken in de klas moeizaam? Dan is dit heel vervelend voor jouw zoon of dochter. Veel van deze concentratieproblemen hebben te maken met de de motivatie. Zo is het bijvoorbeeld lastig concentreren wanneer de uitleg veel te makkelijk is.
Er is pas sprake van een concentratieprobleem wanneer jullie kind voortdurend moeite heeft met het richten, volhouden en vasthouden van aandacht.
Kennismaking plannen

Concentratiestoornis

Voorbeelden van concentratiestoornissen zijn bijvoorbeeld ADHD en ADD. Wanneer er sprake is van een concentratiestoornis dan heeft te maken met de genetische aanleg en opbouw van de hersenen. Met een concentratiestoornis kun je leren omgaan maar de stoornis blijft altijd bestaan.

Diagnostiek en behandeling

Bij langdurige concentratieproblemen is het altijd belangrijk om op zoek te gaan hulp. Kinderen kunnen leerachterstanden ontwikkelen door het gebrek aan concentratie. Ook kan jouw kind door faal ervaringen een negatief zelfbeeld ontwikkelen. Bij het in kaart brengen van de aandachtsstoornis neemt de SEN Specialist verschillende test af. Soms is de afname van een IQ-test nodig. Een observatie van een situatie waarin jullie kind last heeft van concentratieproblemen is een belangrijke onderdeel van de diagnostiek. De beter bij de les training kan tijdens de begeleiding van een kind met concentratieproblemen ingezet worden.

Wil je meer weten over de diagnostiek en behandeling?

Vul dan het onderstaande contactformulier in. De SEN Specialist neemt binnen 72 uur contact op voor het plannen van een vrijblijvende kennismaking.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.