Kinderen met gedragsproblemen

Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren komen vaak voor. Soms lukt het je als ouder niet meer om zelfstandig jouw kind met gedragsproblemen te ondersteunen. Jouw zoon of dochter is bijvoorbeeld heel onzeker en vertoont op school en thuis clownesk gedrag. Of het gaat op school goed maar thuis vertoont jouw kind boos, opstandig en somber gedrag. Voor het behouden van een goede vertrouwensband met jouw kind is het daarom belangrijk om op tijd hulp te zoeken bij een gedragsexpert.

Soorten gedragsproblemen overzicht

 • Problemen met de emotie regulatie;
 • Hechtingsproblematiek;
 • Faalangst;
 • Depressie;
 • Laag zelfbeeld;
 • Druk ongecontroleerd gedrag;
 • Concentratieproblemen.

Kennismaking plannen

De basiscommunicatie centraal

De SEN Specialist gaat altijd op zoek naar de oorzaak van het gedragsprobleem.Na een vrijblijvende kennismaking plant de SEN Specialist een observatie in op school en of thuis. De gedragsexpert analyseert aan de hand van video beelden de situaties waarin jullie kind het opvallende gedrag laat zien. Op basis van deze analyse stelt de kindercoach een plan van aanpak op om de basiscommunicatie tussen de berokkenen en het kind te verbeteren. Jullie kind ontwikkelt nieuwe vaardigheden tijdens oplossingsgerichte coaching sessies.

Externaliserende gedragsproblemen en internaliserende gedragsproblemen

De gedragsproblemen van kinderen kunnen externaliserend of internaliserend zijn. Kort gezegd wordt hiermee bedoelt gedrag wat je aan de buitenkant van een kind opmerkt. Bijvoorbeeld druk en explosief gedrag. Of kenmerken van gedrag die je vanaf de buitenkant minder goed waarneemt. Zoals kinderen met een vorm van een depressie.

Ons Team gedragsdeskundigen

Ons team bestaat uit professionele gedragsdeskundigen. Wij werken nauw samen met de betrokkenen rondom het kind. De gedragsdeskundigen bij SEN Support zijn professionele en gespecialiseerde orthopedagogen en kindercoaches. Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen met opvallend gedrag gerelateerd aan autisme, prematuren, ADHD en hoogbegaafdheid.

 • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
 • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
 • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

 • Kindercoach

  De aanpak van de kindercoach is oplossingsgericht. Aan het zelf inzicht van het kind wordt gebouwd. Nieuwe vaardigheden worden geoefend en geautomatiseerd. De intrinsieke motivatie van kinderen staat centraal.

  De kindercoach staat klaar voor (hoog sensitieve) kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De aanpak van de kindercoach is oplossingsgericht en resultaatgericht. De samenwerking start met een vrijblijvende kennismaking op onze praktijklocatie in Voorburg.

  Meer informatie
 • Hulp bij opvoeden

  De aanpak van de coach is oplossingsgericht. Samen met ouders zoekt de coach naar de oorzaak van de gedragsproblemen en opvoedproblemen. Video interactie begeleiding is een belangrijk onderdeel van de coaching.

  Hulp bij het opvoeden door een gedragsdeskundige van SEN Support is mogelijk tijdens een individueel coachingstraject of door het volgen van een workshop. De SEN Support coach is een orthopedagoog of gedragsdeskundige. Deze coach staat voor ouders klaar met hulp en ondersteuning bij het opvoeden.

  Meer informatie
 • Faalangst kind?

  Bekijk de kenmerken van faalangst. Faalangst bij kinderen komt vooral op school voor. Herken jij kenmerken van faalangst bij jouw kind? Schakel de hulp in van onze kindercoach.

  Heb jij een kind met faalangst en maak je jezelf zorg over zijn of haar ontwikkeling? Schakel dan de hulp en ondersteuning van onze kindercoach in. Tijdens wekelijkse individuele sessies of tijdens een training wordt het zelfvertrouwen en zelfbeeld van de kind vergroot.

  Meer informatie
 • Prematuur

  Prematuur gedragsproblemen Is jullie zoon of dochter als prematuur geboren? De ontwikkeling van prematuur geboren kinderen verloopt vaak grillig. Dit heeft te maken met de hersenwerking van jullie kind. De chaotische aanleg van de neuronen paden in de hersenen in…

  Meer informatie