24 februari 2018
Prijs p.p € 19,95
Locatie Alle SEN Support locaties
Begintijd overleg
Eindtijd overleg

Informatie typecursus SEN Support

Vanaf februari 2018 is het bij SEN Support mogelijk om jullie kind op te geven voor een typecursus. Op onze locaties in Voorburg, Barendrecht en Breda geven wij onze leerlingen de mogelijkheid tot het volgen van een typecursus. Leerlingen beginnen met het oefenen van letters vanuit de basisrij. Gevolgd door letterreeksen, woorden, zinnen en uiteindelijk teksten. De cursus is ook geschikt voor kinderen met dyslexie.

Voordelen Typecursus

Na afronding van de cursus heeft uw leerling een minimale typesnelheid van 100 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99%.

 • Goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs
 • Voortgang online volgen via het ouderportal;
 • Net zoveel kansen met de eindtoets tot typediploma behaald is;
 • Minimale typesnelheid van 100 aanslagen per minuut met 99% nauwkeurigheid.
 • Mogelijkheid met combinatie bijles spelling en bijles woordenschat.

  Werkwijze typecursus

  De leerling werkt in de praktijk en ook thuis zoveel mogelijk zelfstandig met het online oefenprogramma. De leerling neemt zelf een laptop mee naar de praktijk. De cursus is ook mogelijk ter aanvulling van bijles spelling, begrijpend lezen of woordenschat.

  De sessies bedragen 19,95 euro per sessie voor nieuwe leerlingen en voor kinderen die op dit moment zijn aangemeld voor duo bijlessen en groepslessen. Voor leerlingen die staan ingepland voor individuele begeleiding is de type cursus inbegrepen. Na ongeveer 20 weken kan jullie kind blindtypen. Op basis van de geadviseerde oefentijd van 4 keer per week een half uur typen, duurt de typecursus circa 20 weken. Langer of vaker oefenen mag uiteraard.

  Opbouw typecursus

  Op de middelbare school krijgen de meeste kinderen te maken met computers. Uw kind profiteert daarom direct van het typediploma. Een duidelijke tijdlijn neemt hen mee van les naar les. Iedere module start met een vlog van middelbare scholier Julian Ras waarin hij nieuwe belevenissen over zijn ervaringen in het voortgezet onderwijs deelt. Daarna volgt een instructiefilm. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

  Wil je meer weten over deze typecursus?

  Deze cursus is mogelijk in Voorburg, Barendrecht en Breda. Voor meer informatie vul je het onderstaande contactformulier in of bel 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Docenten

Aanmelden voor dit evenement

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.