Dyslexietest informatie

De afname van een dyslexie test is mogelijk op een van onze locaties in: Voorburg, Barendrecht en Breda. De dyslexie test is een onderdeel van het dyslexie onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit de afname van een IQ-test en subtesten op het gebied van lezen en spelling. Een dyslexie onderzoek wordt afgenomen door een van onze deskundigen orthopedagogen.

Test dyslexie afname stappenplan

Het plannen van een dyslexie onderzoek verloopt planmatig. Na het afstemmen van de datum voor de test afname ontvangen ouders een vragenlijst en informatie mail. Belangrijke documenten voor de test afname zijn: overzichten Cito-scores en handelingsplannen van aangeboden hulp en begeleiding. De SEN Specialist doorloopt met de ouders de onderstaande stappen:

  • Screening leerontwikkeling op basis van de Cito-scores, vragenlijsten en handelingsplannen.
  • Afstemmen en inplannen dyslexie onderzoek.
  • Afname van de dyslexie test op een van onze locaties.
  • Verslaglegging en eventueel opstellen van de dyslexie verklaring.
  • Advies gesprek met de ouders van de leerling.

Plan een telefonisch adviesgesprek

Dyslexie test basisschool

Een test dyslexie basisschool afname is mogelijk bij kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen op de basisschool worden bij SEN Support voor een test afname aangemeld door ouders of door de school. Belangrijk is dat de leerling remedial teaching heeft gekregen om de leerachterstanden te proberen in te lopen.

Dyslexie test voortgezet onderwijs

Een test dyslexie voortgezet onderwijs is mogelijk bij jongeren tot en met 20 jaar. Jongeren met hardnekkige leerproblemen profiteren van een dyslexie verklaring tijdens hun studie. Ook voor jongeren is het belangrijk dat zij reeds aangeboden bijlessen kunnen aantonen.

Ons team met dyslexie experts staan voor jou klaar!

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.
  • Vera Over de VestVera Over de VestSEN Specialist- MSc-Orthopedagoge

Kosten test dyslexie en informatie aanvragen

De kosten van een dyslexie test bedragen 799,- euro. Het dyslexie onderzoek wordt niet vergoed door de Gemeente. Ouders of de school betalen zelf de kosten van de dyslexie test. Wil je meer weten over de dyslexie test afname? Vul dan het onderstaande contactformulier in. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.