Vind je iets leuk dan leer je het vanzelf. Kinderen vinden leren bij SEN Support leuk!

Dyslexie behandeling

Is bij jullie kind dyslexie vastgesteld? De SEN Specialist biedt dyslexie begeleiding aan op school of na schooltijd in de praktijk. De behandeling dyslexie is gericht op het inlopen van leerachterstanden op het gebied van technisch lezen, spelling en automatiseren rekenen. Dyslexie behandeling is mogelijk op een van de SEN Support locaties in: Voorburg, Breda en Barendrecht.

Behandeling dyslexie voordelen

De afname van het didactisch onderzoek op het gebied van het technisch lezen, spelling en de automatisering van de basisbewerkingen rekenen is de eerste stap van de begeleiding dyslexie. De doelen van de dyslexie behandeling worden opgenomen in het plan van aanpak. Wekelijks ontvangen ouders en de leerkracht een verslag van de begeleiding. Het accent van de dyslexie begeleiding ligt op de onderstaande doelen.

  • Ontwikkelen zelfvertrouwen
  • Vergroten van de leesmotivatie
  • Inlopen van leerachterstanden
  • Leren leren met dyslexie
  • Verbeteren van de executieve functies

Plan een gratis telefonisch adviesgesprek

Begeleiding dyslexie

De begeleiding dyslexie is gericht op het inlopen van leerachterstanden op het gebied van: technisch lezen, spelling en het trainen van de automatisering op het vakgebied rekenen. De sessies van de dyslexie behandeling worden wekelijks ingepland op school of op een van de SEN Support locaties. Huiswerkopdrachten zijn ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding.

Zorgarrangementen voor scholen

Dyslexie behandeling is ook mogelijk in opdracht van scholen. De SEN Specialist ondersteunt de internbegeleider en de leerkracht bij het aanvragen van een zorgarrangement voor de leerling. De leerdoelen worden in overleg met elkaar afgestemd. Een zorgarrangement is mogelijk in de vorm van individuele dyslexie behandeling of in een klein groepje van maximaal vijf leerlingen.

Ons team staat voor jullie klaar

Al meer dan 500 dyslectische leerlingen hebben wij in hun leerontwikkeling vooruit geholpen. Het team bestaat uit professionele orthopedagogen en leerkrachten met een Master SEN degree.

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Wil je meer weten over behandeling dyslexie?

Voor meer informatie over begeleiding dyslexie vul je het onderstaande contact formulier in. Of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties. De begeleiding wordt aangeboden in Zuid-Holland, Brabant en in de omgeving van Utrecht.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.