Dyscalculie behandeling

Heeft jouw kind al een langere tijd een achterstand met rekenen? Dan is een dyscalculie behandeling de juiste oplossing! Is er sprake van dyscalculie? De leerachterstand wordt beperkt met de SEN Support dycalculie behandeling. Het zelfvertrouwen van jouw kind groeit. Hierdoor worden hogere cijfers op school behaald.

De kracht van SEN power en dyscalculie behandeling:

 • Deskundige orthopedagogen en leerkrachten
 • Planmatige en doelgerichte werkwijze
 • Ouders en kind zijn belangrijk
 • Nauwe samenwerking met de school
 • Begeleiding in groepjes of privé

Plan een gratis telefonisch adviesgesprek

Behandeling dyscalculie

Deskundige orthopedagogen en leerkrachten Master SEN staan klaar voor jouw kind. Met onze effectieve trainingsprogramma’s tijdens de behandeling dyscalculie gaat jouw kind snel vooruit. Dit merk je aan hogere cijfers voor de methode gebonden rekentoetsen. Maar ook de Cito scores nemen toe. Het zelfvertrouwen van jouw kind groeit.

Deskundig onderzoek

Deskundig onderzoek

Meten is weten! Screening van de leerontwikkeling. Leerproblemen in kaart gebracht door de afname van didactisch onderzoek.

Doelgericht plan van aanpak

Doelgericht plan van aanpak

Plan van aanpak is de basis van de begeleiding. De onderwijsbehoeften van de leerling staan centraal. Heldere doelen. Regelmatig bijstellen van de doelen.

Bijles door Professionals

Bijles door Professionals

 • Individueel of in kleine groepjes.
 • Deskundige orthopedagogen.
 • Monitoren van de leerontwikkeling.
 • Evalueren van het plan van aanpak.

Zelfvertrouwen groeit

Zelfvertrouwen groeit

Creëren van succeservaringen. De leerling ervaart dat hij wel kan leren. Door het gebruik van de nieuwste oefenprogramma’s. Hogere Cito scores op school.

Bekijk onze video

Dyscalculie behandelen

De psycholoog/orthopedagoog heeft tijdens het diagnostisch onderzoek in kaart gebracht welke onderdelen van het rekenen het kind al wel beheerst en welke niet. Op basis hiervan maakt de specialist een specifiek plan waarin hij of zij beschrijft wat het kind de komende jaren gaat leren en hoe dat wordt aangeboden aan het kind.

Het is belangrijk om aan te sluiten bij wat het kind op school leert en tijdens de extra lessen rekening te houden met de lesmethode die op school wordt gebruikt. Kinderen met dyscalculie hebben intensieve begeleiding nodig om hun getalbegrip te verstevigen.

De behandeling duurt dan ook vaak wat langer dan bij dyslexie (ca. 14 maanden), omdat een kind meer vaardigheden nodig heeft om te kunnen rekenen dan om te kunnen lezen. Bovendien leren kinderen elk jaar weer nieuwe rekenvaardigheden en zelfs op de middelbare school gaat de rekenontwikkeling verder.

Ons team van SEN Specialisten staat klaar voor jou

Al meer dan 500 leerlingen met dyscalculie hebben wij vooruit geholpen. Het begeleiden van kinderen en jongeren is onze passie! Met elkaar bereiken we de leerdoelen. De talenten van jouw kind worden optimaal benut! Dat noemen wij SEN Power!

 • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
 • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
 • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Wil je meer weten over onze dycsalculie behandeling?

Vul dan het contact formulier in. De SEN Specialist neemt binnen 24 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties. Dyscalculie behandeling wordt aangeboden op onze SEN Support locaties in: Voorburg, Barendrecht en Breda.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.