Lage Cito score wat nu?

Heeft jullie kind een te lage Cito score? Dan is het belangrijk om in beeld te krijgen of deze lage Cito score eenmalig is of structureel van toepassing is. Hiervoor gebruik je het overzicht uit het leerlingvolgsysteem van de school. Op dit overzicht worden de Cito scores van jullie kind vanaf groep 1 weergegeven. Een aantal stappen moeten doorlopen worden bij het verzamelen van gegevens over de mogelijke oorzaken van een lage Cito score.

Voordelen SEN Support

  • Snel hogere Cito scores
  • Leerproblemen in de houdgreep
  • Deskundige orthopedagogen en leerkracht Master SEN
  • Nauwe samenwerking met ouders en leeracht
  • Ruim aanbod Cito training

Plan een telefonisch adviesgesprek

Stappenplan bij te lage Cito scores

1. Cito scores in beeld
Bekijk en vergelijk de Cito scores van de verschillende vakgebieden. Scoort jullie kind op bepaalde vakken hoger of lager? Gebruik hiervoor de tabel score. Hoe ziet het verloop door de schooljaren heen van deze Cito scores eruit? Zie je veel groei, achteruitgang of zijn de scores ongeveer bij ieder Cito toets afname moment gelijk? Hoogstwaarschijnlijk worden de Cito scores door de leerkracht met jullie besproken.

2. Strategie bepalen met de leerkracht
Kan op basis van het overzicht van de Cito scores de oorzaak van een lage Cito score worden vastgesteld? De leerkracht of internbegeleider kan op basis van het Cito leerlingvolgsysteem bekijken op welke onderdelen en vaardigheden jullie kind op dit moment uitvalt. Soms is extra en verlengde instructie in de groep voldoende om het leerprobleem op te lossen.

3.(Groeps)Handelingsplan opstellen
Op basis van gedegen didactisch onderzoek kan op school een handelingsplan worden opgesteld. In dit handelingsplan wordt de oorzaak van het leerprobleem, onderwijsbehoeften en de te behalen doelen omschreven.

4.Opnieuw een lage Cito score?
Blijf niet afwachten bij een structurele lage Cito score. Met een te lage Cito score wordt bedoeld een score onder de gemiddelde norm groep van het betreffende schooljaar. Voordat je het weet is het leerprobleem uitgegroeid tot een leerachterstand.

Ons team SEN Specialisten staat klaar voor jou

De leerontwikkeling van jullie kind is onze passie! De SEN Specialisten zijn enthousiaste en deskundige orthopedagogen en leerkrachten Master SEN. Het beste halen uit ieder kind is onze missie. Heb jij vragen over de leerontwikkeling en cito score van jouw kind? Neem dan contact met ons op.

  • Charity SimonsCharity SimonsSEN Specialist -MSc - orthopedagoge
  • Babiche van WijkBabiche van WijkSEN Specialist -Leerkracht Master SEN
  • Marjolijn WijnantsMarjolijn WijnantsOprichtster en eigenaar SEN Support B.V.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.