Samen staan we sterk!

Cito oefenen groep 8

De Cito oefenen in groep 8 is mogelijk tijdens onze deskundige Cito-trainingen in Voorburg en Barendrecht. De verschillende onderdelen van de Cito-toetsen in groep 8 komen tijdens de training aanbod. Professionele Cito trainers werken planmatig samen met de leerling aan de overeengekomen ontwikkelingsdoelen.

Voordelen Cito oefenen groep 8

  • De leerling leert de begrijpend lezen strategieën toepassen op de Cito vraagstukken;
  • De leerling went aan de vraagstelling van de Cito toetsen;
  • De leerling leert aan de hand van de vraagstelling de juiste oplossingsstrategie in te zetten;
  • De studievaardigheden van de leerling worden getraind;
  • De leerling ontwikkelt zelfvertrouwen ten aanzien van de Cito-toetsen.

]Plan een adviesgesprek

Wel of niet oefenen met de Cito-toets?

Op school is er vaak te onvoldoende tijd om met de leerlingen de Cito groep 8 te oefenen. Voor een goede Cito-score is het belangrijk dat de leerling de begrijpend lezen strategieën flexibel toepast op de Cito vraagstukken. Daarom is het oefenen met begrijpend lezen een belangrijk onderdeel van de Cito-trainingen. Hiervoor leert de leerling te werken aan de hand van stappenplannen en schema’s.

Schooladvies groep 8

Op de Cito-toetsen in groep 8 ligt vaak veel druk voor de leerlingen, ouders en de leerkracht. Want het definitieve schooladvies voor het verwachte uitstroomprofiel naar het voortgezet onderwijs wordt o.a. gebaseerd op de resultaten van de Cito-toetsen in groep zeven en acht. Veel ouders worstelen met de vraag of hun kind wel of niet moet oefenen met de Cito-toetsen. De SEN Specialist adviseert ouders te oefenen met de Cito-toets in groep 8 wanneer hun kind moeite heeft met begrijpend lezen en rekenen.

Aanpak Cito oefenen groep 8

De Cito training voor kinderen in groep 8 start met de afname van didactisch onderzoek voor begrijpend lezen en rekenen. Hiermee worden eventuele zwakke plekken in de leerontwikkeling op het gebied van begrijpen lezen en rekenen in kaart gebracht. Naast de Cito training in de praktijk ontvangt de leerling oefenmateriaal om ook thuis te oefenen met de vaardigheden die nog onvoldoende zijn ontwikkeld.

Wil je meer weten over de Cito-toets oefenen in groep 8?

Voor meer informatie vul je het onderstaande contact formulier in of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Het plannen van een kennismaking is mogelijk via de mail. Vooraf ontvangen ouders een intake formulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.