Cito oefenen groep 6

De Cito oefenen groep 6 is aan te raden voor kinderen die al langere tijd lager scoren op de Cito-toetsen. Want soms scoort de leerling op de methode gebonden toetsen wel goed maar minder goed op de Cito-toetsen. Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in de oorzaak van de lage Cito-scores. Hierbij helpt de SEN Specialist de leerling tijdens een resultaatgerichte Cito training. Deze trainingen worden aangeboden op onze centraal gelegen praktijk voor remedial teaching in Voorburg.

Cito oefenen groep 6 voordelen

  • Inzicht in de oorzaak van de lage Cito-scores;
  • Oefenen met begrijpend lezen en rekenen;
  • Verbeteren van de studievaardigheden;
  • Professionele Cito trainers;
  • Oefenen met verschillende Cito-toetsen.

Plan een adviesgesprek

Cito begrijpend lezen oefenen lezen

Een veel voorkomende oorzaak van te lage Cito-scores is een zwakke beheersing van de begrijpend lezen strategieën. Daarom staat het oefenen met begrijpend lezen tijdens de Cito training centraal. De leerling leert de begrijpend lezen strategieën flexibel toepassen op verschillende Cito vraagstukken. Daarnaast is er tijdens de Cito groep 6 oefenen veel aandacht voor het begrijpend rekenen. Op basis van stappenplannen ontwikkelt de leerling vaardigheden om Cito rekenvraagstukken op te lossen.

De Cito training succesformule

Al meer dan 500 leerlingen hebben wij vooruit geholpen. Wij zijn altijd bezig met onze aanpak van de Cito training te verbeteren. Het belang en de motivatie van de leerling staat altijd voorop tijdens de Cito oefenen groep 6!

Deskundig onderzoek

Deskundig onderzoek

Meten is weten! Screening van de leerontwikkeling. Leerproblemen in kaart gebracht door de afname van didactisch onderzoek.

Doelgericht plan van aanpak

Doelgericht plan van aanpak

Plan van aanpak is de basis van de begeleiding. De onderwijsbehoeften van de leerling staan centraal. Heldere doelen. Regelmatig bijstellen van de doelen.

Bijles door Professionals

Bijles door Professionals

  • Individueel of in kleine groepjes.
  • Deskundige orthopedagogen.
  • Monitoren van de leerontwikkeling.
  • Evalueren van het plan van aanpak.

Zelfvertrouwen groeit

Zelfvertrouwen groeit

Creëren van succeservaringen. De leerling ervaart dat hij wel kan leren. Door het gebruik van de nieuwste oefenprogramma’s. Hogere Cito scores op school.

Cito oefenen groep 6 opstart informatie

Na de kennismaking met de ouders wordt de eerste afspraak ingepland voor de afname van didactisch onderzoek op het gebied van begrijpend lezen en rekenen. Hiermee verkrijgt de SEN Specialist inzicht in eventuele hiaten in de leerontwikkeling. De leerling ontvangt oefenmateriaal en leerhulpmiddelen om ook thuis de Cito te oefenen. Tijdens de Cito training oefent de leerling met verschillende oplossingsstrategieën van Cito vraagstukken.

Wil je meer weten over de Cito trainingen?

Voor meer informatie over de Cito oefenen in groep 6 vul je het onderstaande contact formulier in of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op met uitzondering van de schoolvakanties en de weekenden. De kennismaking wordt via de mail ingepland. Hiervoor ontvangen de ouders een intake formulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.