Cito

De Cito-toetsen worden op veel basisscholen ingezet als methode onafhankelijke toetsen.
Deze toetsen zijn een objectief meet instrument van de leerontwikkeling van jouw kind op school. De leerprestaties van kinderen worden vergeleken met de resultaten van andere kinderen uit dezelfde leeftijdsgroep. Op basis van de scores kun je als ouder de leerontwikkeling volgen. De toetsen geven geen inzicht in de mogelijke capaciteiten van jouw kind.

Helaas is er op school vaak te weinig tijd om te oefenen met het begrijpend lezen van verschillende Cito vraagstukken. Daarom wordt deskundige Cito training aangeboden op onze centraal gelegen praktijk voor remedial teaching in Voorburg en in Barendrecht. Deze trainingen worden wekelijks op een vast tijdstip in kleine groepjes aangeboden aan kinderen vanaf acht jaar.

Het oefenen voor de Cito toetsen bestaat vooral uit het oefenen met het begrijpend lezen en het leren toepassen van de begrijpend lezen strategieën op verschillende Cito vraagstukken. Bekijk op deze pagina het SEN Support aanbod Cito trainingen.

 • Cito score

  Wat betekenen de Cito scores van jouw kind? Lage Cito scores wat nu? Bekijk het stappenplan met de te nemen acties. Voorkom grote leerachterstanden bij jouw kind.

  Meer informatie
 • Cito training

  Tijdens de Cito training staat centraal de Cito oefenen voor kinderen op de basisschool. De Cito training is een goede voorbereiding op de Cito toetsen. Het wennen aan de Cito vraagstelling is een belangrijk onderdeel.

  Meer informatie
 • Cito rekenen

  Geef jouw kind op voor de training: Cito rekenen. Voor een goede start van de Cito toets rekenen. De Cito toetsen rekenen zijn voor veel kinderen moeilijk. Een goede voorbereiding van deze toetsen is daarom belangrijk.

  Meer informatie