Werkwoordspelling oefenen

Op zaterdag mag ik weer aan de slag met super leuke en gemotiveerde leerlingen. Vroeg in de ochtend rijd ik naar onze SEN Support locatie in Barendrecht. Hier wacht David uit groep 7 op mij.

Vandaag staat o.a. het oefenen met werkwoordspelling op het programma. David heeft nog veel moeite met het toepassen van de regels. Daarom ga ik vandaag met deze leerling even terug naar het begin. Hierna volgt het toepassen van de regels en stapjes van een werkwoord schema. Voor deze leerling is visuele ondersteuning van mijn instructie belangrijk. Daarom ga ik op zoek naar filmpjes en handige schema’s om mijn instructie visueel te ondersteunen.
Werkwoordspelling oefenen

Bijles werkwoordspelling oefenen

Online is er veel uitleg te vinden over de onderstaande doelen. Vandaag kies ik voor de handige uitleg bladen van Junior Einstein. Met een druk op de knop is deze informatie als pdf te downloaden. Ook vind ik op deze site handige uitleg voor de leerling over de deelvaardigheden van werkwoordspelling. Een bijkomend voordeel is dat de leerling ook direct de uitleg kan toepassen met de online opdrachten. Thuis gaat de leerling met de bijbehorende werkbladen aan de slag.

Doelen van de bijles van vandaag

  • We bespreken wat werkwoorden zijn.
  • Hoe vind je de stam van een werkwoord?
  • Wat voor soort werkwoorden bestaan er?
  • Werkwoorden in de tegenwoordige tijd vervoegen.

Voordelen oefenprogramma Junior Einstein:

De SEN Specialisten werken dagelijks met het online oefenprogramma van Junior Einstein. Wij zijn enthousiast vanwege de onderstaande voordelen:

  • Duidelijke uitleg.
  • Gevarieerde oefeningen.
  • Handige werkbladen.
  • Instructie filmpjes.

Verbeterpunt voor Junior Einstein:

Wij missen feedback op het antwoord van de leerling. Met name wanneer een leerling een fout antwoord heeft gegeven. Een stukje uitleg ontbreekt. Dit is jammer.

Wil je meer weten over bijlessen bij SEN Support?

Voor meer informatie vul je het onderstaande contact formulier in. Of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties