De eerste schoolweek van 2017 zit er op. Dit jaar is voor SEN Support goed begonnen.  Deze week zijn de SEN Specialisten gestart met een nieuwe opdracht. Tijdens de tweede week van de kerstvakantie begonnen wij dan ook met de voorbereiding van deze opdracht. Verder heb ik in de kerstvakantie een nieuwe praktijkruimte voor remedial teaching en huiswerkbegeleiding gevonden in Voorburg. Kortom ook in de kerstvakantie hebben wij niet stil gezeten.

Maandag

Op de Jozefschool in Nootdorp worden de SEN specialisten ingehuurd voor de begeleiding van kinderen uit de groepen 3 en 8. Deze kinderen krijgen een extra steuntje in de rug met lezen en begrijpend lezen. Onder het genot van een gezellige lunch bij Van der Valk in Nootdorp bespraken de kindercoaches van praktijk voor remedial teaching SEN Support de inhoud van de begeleiding.

SEN Support weekoverzicht

Voorbereiding bij Van der Valk Nootdorp.

Op maandag begonnen wij aan een mooie nieuwe opdracht op de Jozefschool. Op deze school verzorgen wij de zorgarrangementen. Kleine groepjes leerlingen uit de groepen 3 en 8 worden door de SEN Support kindercoaches begeleid. Op het gebied van taal en begrijpend lezen worden deze kinderen de komende tien weken begeleid. Deze eerste sessie zijn wij gestart met de afname van didactisch onderzoek. Hiervoor gebruiken wij de SVT Begrijpend lezen.

Sint Jozefschool

Dinsdag

Op dinsdag ben ik een kijkje gaan nemen in onze nieuwe praktijkruimte in Voorburg. Het bijzondere aan deze mooie ruimte is dat ik hier 5 jaar geleden met SEN Support ben gestart. Na een korte periode werd toen de huur opgezegd. Nu bijna 5 jaar later zijn wij opnieuw op deze locatie gevestigd. Hopelijk voor een langere periode. Zoals jullie zien moet deze ruimte voor de praktijk voor remedial teaching nog wel worden ingericht! Hier ga ik volgende week mee beginnen. Hopelijk kan ik jullie volgende week het resultaat laten zien!

Woensdag

Didactisch onderzoek

Afname didactisch onderzoek

Afgelopen woensdag hebben wij weer nieuwe leerlingen mogen verwelkomen in onze praktijk. De eerste sessie bestaat uit de afname van didactisch onderzoek. Hiermee brengen wij de leerontwikkeling van een kind in kaart. Wij gebruiken hiervoor de SVT toetsen van Boom testuitgevers. Ouders ontvangen een uitgebreide analyse van de scores via de mail.

Donderdag

Terug van weg geweest ben ik op basisschool de Ridderhof in Utrecht. Hier mag ik dit schooljaar weer dyslexie behandeling verzorgen.

Vrijdag

Helaas gaat SEN Specialist Esther Ruivenhorst ons verlaten. Daarom ben ik op zoek naar nieuwe collega’s met SEN Power! Orthopedagogen of leerkrachten met een Master SEN degree kunnen zichzelf aanmelden bij onze praktijk voor remedial teaching en huiswerkbegeleiding.

Vacatures SEN Support

Zaterdag

Deze week sluit ik af met twee nieuwe leerlingen van de week! Djenna en Björn zijn samen de leerlingen van deze eerste schoolweek in 2017. Deze titel hebben zij verdiend omdat zij altijd hun huiswerk afhebben en super goed hun best doen tijdens de remedial teaching spelling. Dat noem ik SEN Power.

Djenna en Björn leerling van de week

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties