Kan de rekenontwikkeling van jullie kind een steuntje in de rug gebruiken? Wil je de rekenontwikkeling van jullie kind op een leuke manier stimuleren? Geef jouw kind dan op voor een leerzaam rekenbootcamp Voorburg. Bewegend leren rekenen staat tijdens de bootcamp sessies centraal. Bewegend leren heeft een ontzettend positieve invloed op de ontwikkeling van cognitieve processen in het kinderbrein.

Marjolijn Wijnants

Bewegen heeft een ontzettend positieve invloed op cognitieve processen in het brein!

Rekenbootcamp voordelen:

 • Afwisselende activiteiten;
 • Bewegend leren;
 • Deskundige begeleiding;
 • Op een spelende manier leren;
 • Training van de automatisering en
 • Begripsvorming

Plan een kennismaking

Rekenbootcamp Voorburg en Bewegend leren

Bewegend leren rekenen stimuleert de hersenwerking van jullie kind. Kinderen onthouden makkelijker de informatie doordat de doorbloeding van de hersenen wordt gestimuleerd. Ook draagt bewegend leren bij aan de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbindingen in het neurosysteem. De informatieverwerkingsprocessen worden zo gestimuleerd. Kinderen onthouden de informatie beter en makkelijker.

Zomerkamp weken Zuid Holland

Rekenbootcamp voor wie?

 • Kinderen met rekenproblemen;
 • Kinderen met dyscalculie;
 • Kinderen met ADHD/ADD/Autisme;
 • Kinderen die moeite hebben met de automatisering;
 • Kinderen die het plezier hebben verloren in het rekenen.

Rekenbootcamp Voorburg voor kinderen die graag bewegen

Kinderen met rekenproblemen ervaren vaak faalervaringen op school tijdens de rekenles. Negatieve gedachten belemmeren het zelfvertrouwen. De opdrachten zijn vaak nog te abstract en sluiten nog onvoldoende aan op het rekenniveau van het kind. De rekenactiviteiten tijdens de rekenbootcamp sessies zijn voor het kind betekenisvol. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en plezier in het rekenen.

Veel voorkomende rekenproblemen
Moeite met de automatisering van de basisbewerkingen (+,-,:, x) t/m 100;
Moeite met de begripsvorming van de rekenlesstof;
Moeite met het flexibel inzetten van de juiste oplossingsstrategieën;
Moeite met de Cito toetsen rekenen.

Praktische informatie

Na een screening van de rekenontwikkeling wordt jullie kind ingedeeld in een team van maximaal 10 leeftijdsgenootjes. Voor de deelname is de aanschaf van een strippenkaart nodig voor 12 sessies. De sessies bedragen 19,95 euro per sessie.  Wekelijks staan de rekenbootcamp sessies binnen en buiten ingepland. De activiteiten worden in circuit vorm aangeboden. Huiswerkopdrachten worden ter verwerking van de bootcampsessies aangeboden.


Wil je meer weten over onze rekenbootcamps?

Vul dan het onderstaande contactformulier in. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op met uitzondering van de schoolvakanties. Of bel: 085 4883685.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties