Heeft jullie kind op school last van leerproblemen?

In dat geval is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. Zodat de leerontwikkeling weer snel vooruitgaat. Daarom is het goed dat je met ons contact opneemt. Want de afname van een intelligentie onderzoek bij SEN Support geeft ouders inzicht in de oorzaak van de leerproblemen van hun kind.

Verklaring voor de leerproblemen op school

De afname van een intelligentie onderzoek geeft een verklaring van de leerproblemen. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in het werkgeheugen en weet je meer over de snelheid waarmee jullie kind informatie verwerkt. Een lage score op deze onderdelen is mogelijk een oorzaak voor de automatiseringsproblemen van jullie kind. Daarnaast komt er uit het intelligentie onderzoek een totaal IQ. Op basis hiervan kun je een inschatting maken of er op school sprake is van onderpresteren.

Experts op het gebied van intelligentie onderzoek

De orthopedagogen van SEN Support zijn de experts op het gebied van intelligentie onderzoek bij kinderen en jongeren. Jaarlijks nemen zij meer dan honderd intelligentie onderzoeken af bij kinderen en jongeren tot en met twintig jaar. Hierdoor zijn onze orthopedagogen experts op het gebied van de afname van intelligentie onderzoeken bij kinderen en tieners.

Uitgebreid verslag met tips

Na de afname van het intelligentie onderzoek ontvangen ouders binnen twee werkweken een uitgebreid verslag. Dit verslag bespreekt de orthopedagoog met de ouders en andere betrokkenen telefonisch of live in de praktijk. De onderstaande onderwerpen staan in het verslag beschreven:

  • De scores van de afgenomen sub testen van het onderzoek
  • Het totaal IQ van het kind
  • Een verklaring voor de leerproblemen
  • Een omschrijving van de onderwijsbehoeften
  • Praktische handelingsadviezen voor de leerkracht

Plan een gratis adviesgesprek

Professionele aanpak van het onderzoek

De orthopedagogen van SEN Support B.V. pakken de afname van een intelligentie onderzoek professioneel aan.  Zo start het onderzoek met een screening van de leerontwikkeling. Hiervoor ontvangen ouders na de aanmelding een uitgebreide vragenlijst. Deze vragenlijst wordt tijdens de intake besproken. Hierdoor heeft de orthopedagoog een goed beeld van jullie hulpvraag. Meestal duurt de afname van het onderzoek drie uur.  Is de spanningsboog van jullie kind al eerder op, dan onderbreekt de orthopedagoog het onderzoek. In dit geval is een vervolgafspraak nodig.

Contact met SEN Support

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een intelligentie onderzoek voor jullie kind?
Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Samen helpen we jouw kind weer vooruit. Vul het onderstaande contact formulier in voor meer informatie. Of bel: 085 4883685. Met uitzondering van de schoolvakanties neemt de SEN Specialist binnen 5 werkdagen contact op.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties