Onderwijs zorgarrangement

De leerontwikkeling van de leerlingen staat voor jou op de eerste plaats. Jij gunt iedere leerling een leuke en leerzaam tijd bij jou in de klas. Maar wat doe je wanneer een leerling niet tot leren komt? Alles heb je geprobeerd om de leerling vooruit te helpen. Niks lijkt te werken. De leerling raakt gefrustreerd en zit nu vaak te klieren tijdens jouw uitleg. Dan staat de SEN Specialist voor jou klaar.

Iedere week komt de SEN Specialist tijdens de instructie bij jou in de klas. Zo krijgen we in beeld wat de oorzaak is van de leer-en gedragsproblemen. Na de instructie gaat de SEN Specialist met de leerling aan de slag buiten de klas. Soms wordt er gewerkt aan de. Hand van een bepaald stappenplan of vaardigheden op het gebied van de executieve functies getraind.

Voordelen samenwerking zorgarrangement

  • De Master SEN leerkracht heeft veel expertise op het gebied van leer-en gedragsproblemen;
  • De begeleiding wordt binnen en buiten de klas gepland;
  • De betrokkenen rondom de leerling worden wekelijks geïnformeerd over de voortgang;
  • Wekelijkse begeleidingsmomenten binnen en buiten de klas.

Plan een kennismaking

De SEN Specialist is jouw sparringpartner op het gebied van de ondersteuning van kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Samen brengen we deze in kaart en komen we tot een plan van aanpak. Zo gaat de leerontwikkeling van deze leerling weer snel vooruit. Soms blijft de ontwikkeling gestagneerd door specifieke kindkenmerken. We ontdekken dat deze leerling in een andere onderwijsomgeving beter tot zijn recht komt. Vaak is dit een emotioneel beladen stap. In dat geval ondersteunen wij de leerling, leerkracht en de ouders tijdens de overgangsperiode naar een andere school.

Wil je meer weten over onze onderwijs zorgarrangementen?

Vul dan het onderstaande contact formulier in. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Of bel 085 4883685. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties