Janneke Hutten is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met leerproblemen. Voor SEN Support is zij werkzaam als orthopedagoog. Binnenkort begint Janneke aan een nieuwe studie. Zij zal zich verder specialiseren in dyslexie onderzoek bij kinderen. De leerlingen en ouders kennen Janneke als een vrolijke en optimistische remedial teacher. Janneke is werkzaam als remedial teacher bij onze praktijk voor remedial teaching in Voorburg. Haar optimisme en vrolijke houding stelt de leerling en de ouders gerust. Deze week vertelt Janneke meer over haar ervaringen als SEN Specialist.

Leerproblemen verhelpen op een leuke manier

Al op de middelbare school wist ik dat ik graag anderen wilde helpen. Al snel kwam ik terecht bij de studie pedagogische wetenschappen, en dit was een schot in de roos! Ik vind het leuk om met kinderen en ouders te werken aan verschillende soorten leerproblemen. Daarom vind ik het werk bij SEN Support leuk en interessant. Ik ben gespecialiseerd in kinderen met leerproblemen op het gebied van lezen, begrijpend lezen, rekenen en spelling. De begeleiding stem ik af op de interesses van de leerling.

SEN Support omdat ieder kind uniek is

Alle kinderen zijn voor mij uniek. In het contact met de leerling komen er regelmatig bijzondere en ontroerende momenten voor. Bijvoorbeeld wanneer een kind een bepaalde techniek doorheeft en vooruitgang laat zien.

Eén leerling zal mij in het bijzonder altijd bij blijven. Dit is een meisje met ernstige enkelvoudige dyslexie en een heftige medische achtergrond. Toch durft zij zichzelf te zijn. Haar leuke persoonlijkheid en doorzettingsvermogen vallen mij tijdens de sessies steeds weer opnieuw op.

Deze leerling houdt (ondanks haar dyslexie) van het lezen van fantasieboeken en heeft een knal paarse bril. Tijdens de remedial teaching hebben we veel lol samen. Dit komt de leermotivatie van de leerling natuurlijk ten goede. Voor mij staat de motivatie van de leerling tijdens de bijles en of remedial teaching altijd voorop!

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en vind ik het leuk om spelletjes te doen. Uiteraard is het werken met kinderen ook een soort hobby, ik heb plezier in mijn werk!

Ben jij ook expert op het gebied van leerproblemen?

Geef jezelf dan op als freelancer bij SEN Support. Veel kinderen op de basisschool kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Vul het onderstaande contact formulier in voor meer informatie.


Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door: 42functions

Geef je reactie 0 reacties