Super trots zijn wij weer op deze leerling van de week. Simon zit in groep 6 en is in september 2016 gestart met remedial teaching rekenen. Uit het diagnostisch rekengesprek met Simon bleek dat hij moeite had met de automatisering van de basisbewerkingen t/m 100. Ook was het voor Simon lastig om de rekenstrategieën flexibel toe te passen bij de verhaaltjessommen.

Aanpak van de rekenproblemen

Leerling van de week Simon Groen

Leerling van de week Simon uit groep 6 in Voorburg.

Eind groep 5 had Simon een achterstand met rekenen. Dit was o.a. de reden voor de mama van Simon om hem bij SEN Support aan te melden. Simon is in september 2016 gestart met het programma Rekensprint Extra. Ook thuis heeft Simon wekelijks met dit oefenprogramma drie keer in de week geoefend. In december 2016 bleek dat de basisbewerkingen (+, :, x en -) t/m 100 geautomatiseerd waren. Simon heeft hier nu veel profijt van tijdens het oplossen van rekenvraagstukken boven de 1000.

Verder heeft Simon wekelijks gewerkt met het programma Nieuwsbegrip rekenen. Op basis van een stappenplan heeft Simon wekelijks verschillende soorten vraagstukken opgelost. Het aflezen van schema’s en tabellen is een onderdeel wat regelmatig in Nieuwsbegrip rekenen wordt getraind. Dit is ook een belangrijke vaardigheid die tijdens de Cito-rekenen wordt getoetst.

Resultaat van de begeleiding

Vandaag heeft Simon de SVT Rekenen gemaakt. Wat blijkt; de rekenachterstand is helemaal ingelopen. Simon scoort nu boven zijn normgroep/leeftijdsgenootjes. Wij bewonderen de inzet van Simon. Wanneer kinderen een achterstand hebben op een bepaald vakgebied dan vraagt dit een enorme tijdsinvestering van de leerling en van hun ouders om ook thuis te oefenen. Dit noemen wij “SEN Power”!

Wil je meer weten over begeleiding bij SEN Support?

Vul meer informatie over de mogelijkheden van onze begeleiding het onderstaande contact formulier in. De SEN Specialist neemt binnen 24 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties