Deze week zijn er weer twee bijzondere leerlingen benoemd tot leerlingen van de week. Djenna (7 jaar) en Björn (9 jaar) uit Voorschoten hebben deze week de titel verdiend. Zij zijn broer en zus komen op zaterdag naar de SEN Support locatie in Voorburg duo bijles voor remdial teaching spelling.

Djenna en Björn leerling van de week

Reden van aanmelding

Onlangs is er bij Björn een dyslexie onderzoek afgenomen. Middels de remedial teaching kan worden aangetoond of de leerproblemen hardnekkig zijn of oplosbaar. Wanneer deze leerproblemen binnen een paar maanden nog niet zijn verbeterd dan kan er mogelijk door onze GZ-psycholoog een dyslexie verklaring worden afgegeven. De remedial teaching op zaterdag maakt dus eigenlijk deel uit van het dyslexie onderzoek.

Dyslexie onderzoek

Een dyslexie onderzoek is een onderzoek dat bestaat uit meerdere meetmomenten. De diagnose dyslexie kan dus niet uit een meetmoment worden vastgesteld. Middels remedial teaching wordt aangetoond dat de leerproblemen ook met deskundige hulp (conform het protocol dyslexie & leesproblemen) niet over gaan.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek bestaat uit de afname van een IQ-test. Hiermee moet worden aangetoond dat de leerling over een gemiddeld IQ beschikt of een bovengemiddeld IQ. Let op: kinderen met een bovengemiddeld IQ zullen zelden op de basisschool helemaal onderpresteren met spelling en of lezen. Toch kunnen deze kinderen zeker wel dyslectisch zijn.

Dyslexie screening

Voor het bepalen van de beginsituatie zijn de Cito-scores vanaf groep 2 belangrijk. Deze scores worden gebruikt door de SEN Specialist voor een eerste dyslexie screening. De eerste sessie neemt de SEN Specialist ook een aantal testen af. Op basis van deze informatie wordt een plan van aanpak opgesteld voor de remedial teaching.

Wil je meer weten over begeleiding bij dyslexie?

Vul dan het onderstaande contact formulier in voor meer informatie. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties