Kinderbootcamp en bewegend leren

Bewegend leren tijdens een sportief kinderbootcamp is super leuk en leerzaam. De SEN Support kinderbootcamps zijn gericht op het trainen van de automatisering van de rekenvaardigheden en spellingvaardigheden. In circuitvorm oefent de leerling onder deskundige begeleiding van een orthopedagoog met het automatiseren van de verschillende rekenvaardigheden tot en met honderd en met de verschillende spelling categorieën. De SEN Support kinderbootcamps zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 3 met of zonder: dyscalculie, dyslexie, ADHD en of ADD.

Rekenbootcamp SEN Support

De SEN Support kinderbootcamps worden georganiseerd op de tennisbanen bij healthclub Westvliet in Voorburg. Voor de deelname aan de SEN Support kinderbootcamps is een strippenkaart nodig voor acht sessies. De sessies bedragen 14,95 euro per sessie. Deze sessies worden wekelijks ingepland. Thuis oefent jullie zoon of dochter ook met de automatisering op rekengebied en spelling. Hiervoor wordt een online oefen account aangemaakt.

Voordelen SEN Support kinderbootcamps

  • Bewegen is gezond.
  • Leuke afwisselende spelletjes.
  • Draagt bij aan een goede basis van de rekenontwikkeling.
  • Betere beheersing van de spellingregels.
  • Leren samenwerken met leeftijdsgenootjes.

Informatie aanvragen

Automatisering rekenen

Voor een goede rekenontwikkeling in de bovenbouw is het belangrijk dat de basisbewerkingen plus, min, tafels en deelsommen tot en met honderd eind groep zes zijn geautomatiseerd. Dit wil zeggen dat de leerling op een hoog tempo de tafels uit het hoofd kan opnoemen. Wanneer de automatisering achter blijft dan heeft de leerling in groep zeven en acht vaak moeite met het rekenen met grote getallen. Tijdens de SEN Support kinderbootcamps oefent de leerling de bovenstaande bewerkingen (plus, min, keer en deel) in spelvorm. Spelenderwijs wordt de automatisering van de basisbewerkingen verbeterd.

Automatisering spelling

Voor kinderen met problemen met spelling zijn de reguliere remedial teaching sessies vaak best lastig. Daarom is het oefenen van de spellingcategorieën in spelvorm voor veel kinderen een fijne afwisseling.

Wil je meer informatie over de SEN Support kinderbootcamps?

Vul dan het onderstaande contactformulier in of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op van maandag tot en met zaterdag. Met uitzondering van de schoolvakanties.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties