IQ-test kind

Overweeg jij een afname van een IQ-test voor jouw kind? Lees in dit artikel informatie over de afname van intelligentie onderzoek bij kinderen. Bij SEN Support is de meest gebruikte IQ-test voor kinderen en jongeren de WISC-V. Deze test is geschikt voor kinderen vanaf 6 t/m 17 jaar en is geschikt voor de afname van intelligentie onderzoek. Orthopedagoog Charity Simons legt uit wanneer een IQ-test afname is aan te raden.

IQ test kind waarom?

Kinderen die bij onze praktijk voor remedial teaching en bijles worden aangemeld hebben vaak hardnekkige leerachterstanden. Om de oorzaak van de leerproblemen en vaak ook concentratieproblemen vast te stellen is de afname van een IQ-test vaak helpend.
IQ-test kind afname
De uitslag van de IQ-test wordt door onze orthopedagogen verwerkt in een uitgebreid verslag. In dit verslag wordt het IQ profiel van jouw kind omschreven samen met een overzicht praktische handelingsadviezen voor de leerkracht. IQ onderzoek is een belangrijk onderdeel van de onderstaande testen:

Informatie aanvragen

Wat zijn de kosten van een IQ-test kind afname?

De kosten van de afname van een IQ-test bij julie kind bedragen bij SEN Support 299,- euro. In deze kosten zit inbegrepen:

  • Screening leerontwikkeling;
  • Intake gesprek op de ochtend van de test afname;
  • uitgebreid verslag;
  • Adviesgesprek;

Hoe bereid je jouw kind voor op de afname van de IQ-test?

Gebruik de onderstaande tips om jullie kind voor te bereiden op de IQ-test afname:

  • Zorg dat jullie kind ut gerust is op de dag van de test afname;
  • Voorkom stress en spanning bij jullie kind;
  • Bekijk voor de afspraak de foto’s van de praktijk locatie;
  • Bekijk samen met jullie kind de introductie video van de betreffende orthopedagoog
Wil je meer informatie over de afname van een IQ-test bij kinderen?

Voor voor meer informatie over de afname een IQ-test kind vul je het onderstaande contact formulier in. De orthopedagogen van SEN Support nemen binnen 72 uur contact op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties