Dyslexie testen?

Dyslexie testen bij kinderen en jongeren. Heeft jouw kind al meer dan een schooljaar problemen met het technisch lezen of spellen van woorden? Dan is het misschien een overweging waard om jullie kind op dyslexie te laten testen. Overweeg je jouw kind op dyslexie te laten testen?

Op de meeste scholen worden deze maand de methode onafhankelijke toetsen afgenomen. Bijvoorbeeld: de Cito-toetsen Spelling, DMT en Leestempo. Wanneer kinderen op meer dan twee meetmomenten op deze toetsen onder hun normgroep scoren dan is het belangrijk om te starten met remedial teaching. Hiermee wordt de hardnekkigheid aangetoond van de leerproblemen op het gebied van spelling en of technisch lezen.

Dyslexie testen wanneer?

Zijn de leerproblemen hardnekkig dan is het belangrijk om jullie kind op dyslexie te laten testen.

  • Jullie kind valt op drie meetmomenten uit met spelling en of technisch lezen op de methode onafhankelijke toetsen.
  • Ook na een periode van remedial teaching blijven de leerproblemen bestaan.
  • De DMT toetsen zijn vanaf groep 3 zwak en onder de normgroep van jullie kind.
  • Het valt jullie op dat jullie zoon of dochter moeite heeft met het onthouden van feitjes.
  • De automatisering van het rekenen bijvoorbeeld het leren van de tafels verloopt ook moeizaam.

Plan een adviesgesprek

Dyslexie testen bij SEN Support

De dyslexie testen bij SEN Support worden afgenomen door deskundige orthopedagogen. De dyslexie test bestaat uit de afname van een IQ-test en uit de afname van substesten op het gebied van de taalontwikkeling. Binnen 4 werkweken ontvangen ouders het verslag en wordt er een adviesgesprek ingepland.

Wil je meer weten over dyslexie testen?

Voor meer informatie over onze dyslexie testen vul je het onderstaande contactformulier in. Of bel: 085 4883685. Graag ontvangen wij ook een overzicht van de Cito-scores zodat we de leerontwikkeling kunnen screenen. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op met uitzondering van de schoolvakanties.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties