Citotrainer groep 8

Studievaardigheden oefenen is een belangrijk onderdeel van de door SEN Support aangeboden Cito trainingen en bijlessen begrijpend lezen. De Citotrainer groep 8 werkt bij SEN Support o.a. met het lesprogramma Blits. Met de methode Blits leren kinderen via vier onderdelen van studievaardigheden allerlei informatiebronnen te lezen, verwerken en begrijpen.

Studievaardigheden oefenen belangrijk

Kinderen komen overal met informatie in aanraking. Het kunnen opzoeken en interpreteren van informatie uit diverse bronnen is een belangrijke vaardigheid. De studievaardigheden oefenen van de leerling is bij SEN Support een waardevolle aanvulling op onze begrijpend lezen bijlessen met Nieuwsbegrip.

 • De toetsen van Blits sluiten aan op de Cito-toetsen.
 • Blits is een voorbereiding op de Cito- Entreetoetsen en
  De verschillende eindtoetsen.
 • De leerlingen leren leren.
 • Studievaardigheden zijn ook op het VO belangrijk.

Aanpak en werkwijze van de Citotrainer groep 8

Leerlingen die bij de Citotrainer groep 8 zijn aangemeld voor bijles begrijpend lezen of Cito-training ontvangen een werkboek van het lesprogramma Blits. Naast het werkboek Blits ontvangt de leerling ook een Cito-oefenboek en kan de leerling zijn studievaardigheden oefenen met behulp van verschillende online oefenprogramma’s. Tijdens de bijlessen wordt er gewerkt uit het werkboek en bijbehorende bronnenboek. De onderstaande onderdelen komen aanbod tijdens de sessies:

 • Studieteksten
 • Informatiebronnen
 • Kaarten
 • Schema’s en tabellen

Opbouw bijlessen begrijpend lezen en Cito training

De bijles van de leerling start met de afname van didactisch onderzoek op het gebied van begrijpend lezen. Zo kan er voor eventuele hiaten in de ontwikkeling extra oefenstof worden aangeboden. Wekelijks staat er een begrijpend lezen strategie centraal en komt er een onderdeel van de studievaardigheden aanbod. De SEN Specialist monitort de voortuitgang door de afname van tussentijdse toetsen.

Wil je meer weten over studievaardigheden oefenen?

Voor meer informatie over studievaardigheden oefenen vul je het onderstaande contact formulier in. Of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op met uitzondering van de schoolvakanties. SEN Support bijlessen zijn mogelijk op onze locaties in: Voorburg, Breda en Barendrecht.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjolijn Wijnants

De leerontwikkeling van jouw kind is mijn passie! Het vergroten van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs is mijn missie. Daarom informeer ik ouders via de weblog over het “reilen en zeilen” op school.

Geef je reactie 0 reacties