Psycho educatie autisme

Psycho-educatie autisme voor kinderen met ASS, ouders en leerkrachten. Is er onlangs bij jullie kind de diagnose autisme vastgesteld? Of heb jij een leerling met autisme in de klas? Dan wil jouw kind of leerling vast nog beter begrijpen en ondersteunen. Ook voor het kind met ASS is psycho-educatie belangrijk. Onze voorlichting en informatie is gebaseerd op de methodiek van “Geef me de 5”. Informeer naar de mogelijkheden voor psycho-educatie op school, thuis en op een van onze SEN Support locaties.

Waarom is voorlichting over autisme belangrijk?

  • Meer begrip vanuit de omgeving voor de gedragsproblemen van het kind;
  • Kinderen met autisme leren zichzelf beter kennen;
  • De leerkracht kan het onderwijsaanbod beter afstemmen op de speciale onderwijsbehoeften;
  • Psycho-educatie is mogelijk voor de leerkracht, ouders en familie.

Plan een adviesgesprek

Psycho-educatie autisme

Hoe ga je om met de diagnose autisme bij jouw kind of leerling?

Misschien vraag je jezelf af wat de verwachtingen zijn van jou als ouder of leerkracht. Want de periode waarin een kind wordt gediagnosticeerd met een autisme spectrum stoornis is voor veel ouders en kinderen een emotionele periode. Daarom is psycho-educatie autisme voor ouders, kind en de leerkracht een belangrijk onderdeel van het verwerkingsproces.

Psycho-educatie voor kinderen

Psycho-educatie wordt meestal aangeboden kort nadat iemand de diagnose autisme heeft gekregen. Tijdens psycho-educatie draait het om drie dingen: voorlichting over de diagnose, handvatten om met de diagnose om te gaan en acceptatie van de diagnose. Jullie kind krijgt inzicht in zijn of haar sterke en zwakke eigenschappen en wat hij of zij nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Wil je meer weten over de informatie avonden?

Vul voor meer informatie over ons psycho-educatie autisme aanbod vul je het onderstaande contactformulier in of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties en de weekenden.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.