Educatieve therapie

Loopt jouw kind op school vast met leren en dreigt zijn of haar leerontwikkeling te stagneren? Dan is ondersteuning bij het leren leren nodig. Onze kindercoach ondersteunt kinderen met verschillende soorten leerproblemen en gedragsproblemen. Educatieve therapie is o.a. geschikt voor: hoogbegaafde kinderen, vroeggeboren kinderen, kinderen met autisme en voor kinderen met ADHD. Deze intensieve vorm van hulp bij het leren en oefenen voor school bieden wij aan volgens de methodiek van “Geef me de vijf” (Colette de Bruin).

Educatieve therapie aanbod

  • In kaart brengen van de onderwijsbehoeften van de leerling;
  • Observaties in de klas;
  • In de klas kan het onderwijsaanbod beter worden afgestemd op de onderwijsbehoeften;
  • Hulp bij het ontwikkelen en trainen van de schoolse vaardigheden en van de executieve functies;
  • Het zelfvertrouwen van de leerling neemt toe en hierdoor ook de schoolresultaten.

Plan een adviesgesprek

Educatieve therapie autismeWat is educatieve therapie?

Educatieve therapie is gespecialiseerde hulp en ondersteuning voor kinderen met verschillende soorten leerproblemen en gedragsproblemen. De SEN Support kindercoach werkt o.a. volgens de methodiek van “Geef me de vijf” (Colette de Bruin). Deze vorm van hulp bij het leren is gericht op het in “kaart brengen” van de speciale onderwijsbehoeften van de leerling. Daarnaast ontwikkelt en traint de leerling zijn of haar schoolse vaardigheden en executieve vaardigheden.

Voor welke type leerproblemen is deze begeleiding geschikt?

De leerling ondervindt problemen op het gebied van waarnemen (binnenkomst van informatie), aandacht (verbindingen leggen tussen informatie) en geheugen (integratie van informatie). Dat wil zeggen dat de leerling moeite heeft om visuele, auditieve of tactiele/kinesthetische informatie goed te verwerken, te integreren en betekenis te geven. In de klas kan de leerling moeite hebben om nieuwe informatie snel van een betekenis te voorzien. Daarnaast kost het de leerling moeite de aandacht op twee dingen tegelijk te richten: bijvoorbeeld lezen en begrijpen of luisteren en schrijven.

Wil je meer weten over educatieve therapie bij SEN Support?

Voor meer informatie over de prijzen en de mogelijkheden voor jouw kind of leerling vul je het onderstaande contactformulier in. Of bel: 085 4883685. De SEN Specialist neemt binnen 48 uur contact op. Met uitzondering van de schoolvakanties en de weekenden.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.